Oud papier

Aanstaande vrijdag 13 april wordt er vanaf 18.30 uur weer oud papier gehaald. Vergeet niet op tijd je papier bij de weg te zetten!

Wil je op de hoogte blijven wanneer er oud papier wordt gelopen, schrijf je dan nu in voor de OPA-mail. Leden van deze lijst krijgen één week voor de Oud Papier Actie een e-mail ter herinnering.

Opa

Vrijwilligers gevraagd!

De toekomst is nog onduidelijk, maar we moeten het samen doen!

Voor de Stichting Ruitenvelder, Vereniging Dorpsbelangen Froombosch en de
Werkgroep Dorpshuis Froombosch is het belangrijk om te weten wat het draagvlak is in
het dorp om te willen en kunnen helpen bij diverse activiteiten.
Heb je belangstelling om te helpen als vrijwilliger? Stuur dan een mail met je naam, adres en telefoonnummer naar dorpshuisfroombosch@gmail.com en geef daarin aan bij welke van onderstaande activiteiten je zou willen helpen en hoe vaak.

  • Horeca (bijvoorbeeld frituur, catering, feesten, bardienst)
  • Activiteiten (bestaande zoals bijvoorbeeld de pubquiz of de dorpsdag, maar ook nieuwe)
  • Jeugd (bijvoorbeeld ondersteuning jeugdhonk of specifieke activiteiten voor de jeugd)
  • Diverse schoonmaakwerkzaamheden
  • Bestuursfunctie

Vrijwilligers gevraagd

Symposium ‘Aardbevingen – de huurder in de knel’

Huurders in het aardbevingsgebied worden geconfronteerd met immateriële schade en lopen op tegen ingrijpende renovatieplannen waar ze weinig invloed op hebben. Ook is het voor huurders onduidelijk op welke termijn hun woningen worden versterkt.

Aardbevingschade aan huurwoning in Uithuizen
Huurhuis met schade als gevolg van aardbevingen, ontstaan door de gaswinning door de NAM. Uithuizen, 2015.

Dat liet Woonbondconsulent voor de provincie Groningen Sylvo Gaastra onlangs weten op radio 1(externe link).

Deltaplan aanpak sociale woningbouw

Gaastra riep op tot een Deltaplan waarin de corporaties die actief zijn in het aardbevingsgebied komen tot een duidelijke planning voor het versterken en verduurzamen van duizenden sociale huurwoningen. ‘Er zijn ongeveer 20.000 woningen die aangepakt moeten worden. Het tempo is bijzonder laag.‘ Huurders moeten vervolgens ook goed betrokken worden bij de renovatie van hun woning. Gaastra: ‘Dat is een forse operatie waarbij huurders weken, soms maanden in een bouwproject wonen.’

Symposium huurders aardbevingsgebied

In samenwerking met HuurdersPlatform Aardbevingen Groningen (HPAG) organiseert de Woonbond op vrijdag 16 februari het symposium ‘Aardbevingen – de huurder in de knel‘. Het symposium in Appingedam begint om 10.15 uur met o.a. de volgende sprekers: Ronald Paping, directeur van de Woonbond; Lex de Boer, directeur-bestuurder van woningcorporatie Lefier; Winfried de Haan, directeur van De Haan advocaten; en Suzanne Top, secretaris van het Groninger Gasberaad.

Bron: www.woonbond.nl

Darttoernooi Roet’n Pieltjes

Dartclub Roet’n Pieltjes organiseert op zaterdag 3 maart het Froombosch Open Toernooi in MFC Ruitenvelder.

Aanvang: 19:00 uur. Zaal open en start inschrijving: 18:00 uur.

Inleg is €5,-. Het inleggeld is tevens het prijzengeld.

Inschrijving vooraf is mogelijk via Sieb de Groot (sieb.degroot@gmail.com, 0641160421) of Marcel Bos (marcel530@msn.com, 0646091722), of aan de bar in MFC Ruitenvelder.

Elke eerste 180‘er per persoon is goed voor een gratis consumptie!

Dartclub

NLdoet in Froombosch

Op zaterdag 9 maart is er de landelijke actie NLdoet. Het doel van deze dag is om samen iets voor je nabije omgeving te doen. Dit gaat van klein (geef de hamster van je buurvrouw van 90+ te eten) tot groot (een nieuwe fietstunnel onder de Hoofdweg).

Als Vereniging Dorpsbelangen Froombosch lijkt het ons een mooi aanknopingspunt om iets in/voor/door het dorp te doen. Alleen…de keuze is reuze en het mooiste idee zit er nog niet tussen.

Wat we van jullie graag willen weten is: welke activiteit zou jij op de nationale vrijwilligersdag graag voor Froombosch willen gaan doen?

Bedenk daarbij dat materiaal, én, niet onbelangrijk, eten & drinken voor de helpende handen wordt gesubsidieerd, dus er is veel mogelijk! (extra sponsoring is natuurlijk welkom)

Ideeën zijn tot en met zaterdag 27/1 welkom. Dorpsbelangen verzorgt dan voor de mooiste (en haalbare) acties de subsidieaanvraag.

Jouw idee aanmelden kan bij: dorpsbelangen@froombosch.com.

NLdoet

Shanty avond in de Ruitenvelder

Vrienden van de Ruitenvelder, willen u gaarne mededelen dat wij onze jaarlijkse shantyavond op 14 oktober gaan organiseren in de Ruitenvelder. Dit jaar zullen voor ons optreden Opwierde II uit Appingendam

Aanvang 20:00uur

De voorverkoop van de kaarten start op 24 september
U kunt kaarten bestellen bij de Ruitenvelder.
Telefonisch bestellen : 0598-397066 kan alleen op di t/m do na 18:00uur

Kinderspelweek 2017

Het programma van de kinderspelweek 2017 is rond. Het belooft weer een super leuke week te worden met diverse activiteiten. Ook vriendjes en vriendinnetjes zijn natuurlijk van harte welkom dus neem zoveel mogelijk mee.

Ook dit jaar is de kinderspelweek commissie weer op zoek naar spontane en enthousiaste vrijwilligers.. dus heb je zin om te helpen week 35 ( 28 aug t/m 31 aug ) dan kun je je aanmelden op kinderspelweekinfroombosch@gmail.com of op het formulier dat aan huis bezorgt wordt. Klik op onderstaande afbeelding om flyer en formulier digitaal te openen.


kinderspelweek