Shanty avond in de Ruitenvelder

Vrienden van de Ruitenvelder, willen u gaarne mededelen dat wij onze jaarlijkse shantyavond op 14 oktober gaan organiseren in de Ruitenvelder. Dit jaar zullen voor ons optreden Opwierde II uit Appingendam

Aanvang 20:00uur

De voorverkoop van de kaarten start op 24 september
U kunt kaarten bestellen bij de Ruitenvelder.
Telefonisch bestellen : 0598-397066 kan alleen op di t/m do na 18:00uur

Kinderspelweek 2017

Het programma van de kinderspelweek 2017 is rond. Het belooft weer een super leuke week te worden met diverse activiteiten. Ook vriendjes en vriendinnetjes zijn natuurlijk van harte welkom dus neem zoveel mogelijk mee.

Ook dit jaar is de kinderspelweek commissie weer op zoek naar spontane en enthousiaste vrijwilligers.. dus heb je zin om te helpen week 35 ( 28 aug t/m 31 aug ) dan kun je je aanmelden op kinderspelweekinfroombosch@gmail.com of op het formulier dat aan huis bezorgt wordt. Klik op onderstaande afbeelding om flyer en formulier digitaal te openen.


kinderspelweek

 

8 juli Dorpsdag

De dorpscommissie van Vereniging Dorpsbelangen Froombosch organiseert op zaterdag 8 juli een Dorpsdag voor alle inwoners jong en oud.

Om 12.00 uur starten we de dag met een ‘Bombarie’ optocht. Komt allen om 11.45 uur feestelijk gekleed bij de Ruitenvelder en we maken met veel lawaai een wandeling door het dorp om iedereen wakker te schudden voor de dorpsdag.
(In een eerdere uitnodiging stond vermeld dat we met versierde fietsen deze tocht wilde gaan maken. In overleg met de gemeentelijke instanties hebben we moeten besluiten voor de veiligheid er een wandeltocht van te maken.)

Om 13.00 uur kunt u op het dorpsplein voor de Ruitenvelder aanschuiven voor een heerlijk verzorgde lunch. Lekker eten en bijkletsen met mede dorpsbewoners. De lunch wordt u geheel aangeboden door VDF en Plus Spithoff te Schildwolde.

Om 14.00 uur zal VDF in het kort hun jaarvergadering houden, waarna we de dag weer zullen voortzetten met elkaar

Om 14.30 uur start er een vossenjacht door het dorp. Schroom niet en doe gezellig mee samen met uw dorpsgenoten.

Om 17.00 uur  is er een gezellig samenzijn op het dorpsplein (opgave niet nodig) Er zal een ‘foodmarket‘ zijn waar u zelf de inwendige mens kunt verwennen en ook de kinderen kunnen zich uitleven. De ‘foodmarket’ zal omlijst worden met live muziek.

Om 21.00 uur sluiten we de Dorpsdag af en zal de rust weer wederkeren in Froombosch

We hopen er met elkaar een leuke dag van te maken
U komt toch ook??

Meldt u voor 30 juni aan voor de dorpsdag bij  Knipstudio 31, Ruitenlaan 31 of mail u opgave naar: dorpsdagfroombosch@gmail.com

Geef bij opgave onderstaande aan:
Naam:……..
Adres………
Komt met : ….. volwassenen en ….. kinderen naar de dorpsdag lunch Deelname vossenjacht : ja/nee met ….. volwassenen en ….. kinderen

Heeft u een bepaalde voedsel allergie dit kunt u bij uw opgave aangeven.

 

Dartclub organiseert het “Autoschade Harms Toernooi”

Dartclub “Roet’n Pieltjes” Organiseert op zaterdag 10 juni het Autoschade Harms Toernooi. Dit koppeltoernooi is voor  alle inwoners uit Froombosch en liefhebbers uit de wijde omgeving.

Locatie : MFC Ruitenvelder te Froombosch (t.o. voetbalvelden)
Tijdstip : Aanvang toernooi om 14.00 uur
Inschrijven vanaf 13.15 uur.
Inleg: 7.50 euro. per deelnemer;

Voorinschrijving is pre. vol is vol.

Tevens een Tombola

We hebben een Winnaarsronde en een verliezerronde.

Het toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door Autohuis de Woldstreek Froombosch, Autoschade Harms bv. Hoogezand en Hubo Slochteren.

Opgave kan via sieb.degroot@gmail.com of telefonisch  0641160421 (S.de Groot)
Of bij : Klazien Smedes. (aan de bar in het dorpshuis “De Ruitenvelder” te Froombosch.

Dartclub

 

Dodenherdenking 4 Mei

Verzamelen op begraafplaats Froombosch , (ter hoogte van hoofdweg 131)

19:50 uur     Openingswoord Dorpsbelangen Froombosch
Spreker vanuit de gemeente (*)
Gedichten basisschoolleerlingen 7 en 8

19:59 uur     Taptoe-signaal (**) Marja Klazenga speelt trompet

20:00 uur     2 minuten stilte
Aansluitende Wilhelmus couplet 1 met trompet

20:05 uur     Bloemen leggen
Wie wil kan een bloem leggen bij het monument.

(*) Vanuit de gemeente zal Raadslid Klaas Boer aanwezig zijn.
(**) Het Taptoe-signaal is de muziek die jaarlijks de twee minuten Stilte inluidt bij de dodenherdenking. Het wordt gespeeld door de trompet of hoorn. Soms wordt het Taptoe-signaal verward met de Britse Last Post. Dit is niet verwonderlijk; de stukken lijken erg op elkaar. Het Nationaal Comité adviseert bij de herdenkingen op 4 mei het Taptoe-signaal te spelen.

4 mei stil

Help mee tijdens Landelijke Opschoondag!

opschoondag

Inwoners van Froombosch help ons mee Froombosch zwerfvuilvrij te maken!

Wij als Dorpsbelangen Froombosch vinden het super als ook JIJ ons meehelpt.

Zaterdag 25 maart van 15.00 uur tot 16.00 uur gaan wij gezamenlijk ons dorpsommetje lopen en schoonmaken.

Wij zorgen voor schoonmaakartikelen en na afloop voor koffie, thee, ranja en iets lekkers in MFC Ruitenvelder.

Verzamelen 14.45 uur bij de Ruitenvelder!

Tot dan!

Een dak voor Froombosch

Beste dorpsbewoners,

Sinds het najaar van 2016 zijn wij als Stichting Ruitenvelder en Vereniging Dorpsbelangen Froombosch geconfronteerd met het feit dat obs Ruitenvelder in de toekomst uit ons dorp zal verdwijnen.

Zoals in de brief van 23 januari jl. van de gemeente werd beschreven staat het voortbestaan van ons dorpshuis niet ter discussie. Het is echter nog niet duidelijk wat er gaat gebeuren met de school en de sporthal. In dit stadium van het proces is hierin nog van alles mogelijk. Het zou een mooie ontwikkeling zijn als we van “een nood een deugd kunnen maken“ en samen kunnen gaan nadenken over de toekomst van ons dorpshuis.

Wij willen dan ook alle dorpsbewoners en verenigingen die gebruikmaken van en zich betrokken voelen bij MFC Ruitenvelder, uitnodigen om samen met ons na te denken over vernieuwingen met betrekking tot ons dorpshuis. De avond wordt geleid door een adviseur van Vereniging Groninger Dorpen. Met vriendelijke groet en tot ziens op 8 maart! Vereniging Dorpsbelangen Froombosch en Stichting Ruitenvelder

Datum: woensdag 8 maart 2017
Tijd: 20.00 uur
Plaats: MFC Ruitenvelder